Mediation, scheiden of blijven?

Scheiden of blijven, ieder mens twijfelt weleens. Maar soms twijfel je aan de verkeerde dingen. En duurt het even voordat je het zelf door hebt. Relatiecoaching bij mij kan je dan helpen. Samen onderzoeken we wat er aan de hand is.

Meer dan 15 jaar geleden alweer twijfelde ik aan mijn werk. En aan mijn huis. En aan mijzelf. Omdat twijfelen aan mijn relatie geen optie was.

Ik had twee kleine kinderen en ogenschijnlijk niets te klagen. Maar toch had ik het niet naar mijn zin. Ik was vaak chagrijnig. Ik verhuisde en veranderde van baan. En toen kwam ik erachter dat dat allemaal niet de oorzaak van mijn onvrede was.

scheiden

Losmaken

En toen kwam dus het grote losmaken. Maar op dat moment kon ik niet anders meer. Zo door blijven gaan zou mij en dus ook mijn kinderen grote schade toebrengen.

Ik kon beter een vrolijke vrije alleenstaande moeder worden dan een chagrijnige getergde moeder in een ongelukkige relatie.

Juridische taal is ingewikkeld

En dus besloot ik te scheiden. Wat me toen al opviel is dat juridische taal vaak erg ingewikkeld is. Zelf had ik geen mediator nodig, want ik wilde gewoon weg. En het maakte me, behalve mijn kinderen, niet uit wat ik er voor moest achterlaten. Achteraf heb ik spijt. Ik heb mezelf tekort gedaan. Omdat ik weg wilde en mijn ex wilde dat niet. Om de pijn voor hem te verzachten ben ik met al zijn voorstellen akkoord gegaan, maar dat hoefde helemaal niet natuurlijk. Want als het niet meer werkt, dan werkt het gewoon niet meer en moet je verder gaan. En elkaar het beste gunnen in plaats van dat dat van 1 kant afkomt.

Kort geleden ontdekte ik dat veel mensen geen idee hebben van wat ze nou eigenlijk afgesproken hebben in hun convenant. Omdat het er zo ingewikkeld staat, dat het voor de normale mens bijna geen doen is om het te snappen. Ik vind dat dat anders kan. En dus vertaal ik de juridische taal naar de jan-boeren-klootjes-taal. Zodat iedereen het snapt. Zo help ik ook weleens mensen die een afspraak hebben met een advocaat. Ik speel dan zeg maar de tolk 😉

Als jullie besluiten te gaan scheiden, of uit elkaar gaan met kinderen maar zonder huwelijk help ik jullie met het opstellen van een mooi convenant dat zo naar de rechtbank kan. Al jullie wensen zijn er dan in verwerkt, maar we houden natuurlijk wel rekening met alle wettelijke eisen en bijvoorbeeld de belastingdienst.

 

Contact met Petra?

Klik hier