Webinar

Ik heb laatst een webinar gegeven waarin ik meer vertel over het dilemma scheiden of blijven. Je kunt hem on demand bekijken door je aan te melden via deze link: https://petratappijgielen-nl.webinargeek.com/scheiden-of-blijven-2

Scheiden of blijven

Ieder mens twijfelt weleens. Maar soms twijfel je aan de verkeerde dingen. En duurt het even voordat je het zelf door hebt.

Meer dan 15 jaar geleden alweer twijfelde ik aan mijn werk. En aan mijn huis. En aan mijzelf. Omdat twijfelen aan mijn relatie geen optie was.

Ik had twee kleine kinderen en ogenschijnlijk niets te klagen. Maar toch had ik het niet naar mijn zin. Ik was vaak chagrijnig. Ik verhuisde en veranderde van baan. En toen kwam ik erachter dat dat allemaal niet de oorzaak van mijn onvrede was.

En toen kwam dus het grote losmaken. Maar op dat moment kon ik niet anders meer. Zo door blijven gaan zou mij en dus ook mijn kinderen grote schade toebrengen.

Ik kon beter een vrolijke vrije alleenstaande moeder worden dan een chagrijnige getergde moeder in een ongelukkige relatie. Ik spreek hier overigens geheel vanuit mijn perspectief.

Mijn ex wilde in relatietherapie. Maar bij mij, net als bij heel veel stellen werkt dat niet. We verzwijgen dingen om een ander niet te kwetsen of weten zelf niet eens helemaal wat er speelt. Voordat ik het uitsprak was de deur al volledig gesloten. En gaat geen relatietherapeut hem nog open krijgen. Nog niet met een breekijzer.

Om mijn ervaringen van destijds te delen, samen met de ervaringen van mijn klanten heb ik een besloten Facebookgroep aangemaakt. Deze groep is er niet voor gemaakt om iedereen die twijfelt los te weken van hun partner. Maar juist om eerlijk en open naar je situatie te kijken. Want soms is scheiden juist niet de beste optie. Soms kom je erachter dat het gras bij anderen veel groener lijkt, maar het helemaal niet is. Dan blijkt dat ook daar alles rammelt en het gras kunstmatig groen gemaakt wordt.

Alle berichten zijn alleen te lezen door leden, dus schroom niet om je aan te melden.
https://www.facebook.com/groups/630646713794007/